woensdag 26 december 2012

Boris


Boris van negen werd eind november in Hilversum door een auto aangereden. De ambulance bracht hem met zwaar letsel naar Utrecht, waar hij de nacht doorbracht op de intensive care. De kleine bloedde hevig en haalde maar heel moeilijk adem. De auto had z'n hoofd geraakt, dus de dokters vreesden voor ernstig hersenletsel. Zijn kaak bleek gebroken en mogelijk ook zijn bekken.

Meteen na het nieuws op Boris' Facebookpagina belden mensen uit het hele land om te horen hoe het met de kleine was. De hele dag door. De ruim 3100 likers van zijn pagina konden het verloop van de kaakoperatie en de revalidatie van dag tot dag volgen en reageerden daar ook massaal op. Gelukkig goede berichten: het ging steeds beter met Boris en hij kreeg zijn energie en eetlust weer terug. Intussen kwamen uit het hele land donaties voor de kosten van de behandeling. Ook de kaakchirurgen betaalden mee.

Een patiĆ«nt als zovelen? Toch niet. Boris is namelijk een cyperse kater. De ziekenhuiskat van het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum, waar hij bezoekers en patiĆ«nten vanaf zijn vaste stek bij de ingang troost biedt en een luisterend oor. Zijn baasje ziet hem alleen rond etenstijd. ”Geen gezelligheid voor mij,” zegt ze, “maar wel een kat die zijn taken serieus neemt. Tja … ik ben niet ziek.”

Een hartverwarmend verhaal in de donkere decemberdagen, juist de tijd van familiefilms, gezelligheid en Kerstgedachten. De tijd waarin je kleine wondertjes lijkt te kunnen verwachten. Plots bekruipt mij een andere Kerstgedachte. Wat nu als Boris een konijn was geweest?


1 opmerking:

  1. Ik ben te laat voor een kerstgedachte maar het is oudjaar: "Wat nu als Boris een "gewone" zwerver was geweest?????" Toevallig las ik het hartverwarmende verhaal over Boris net na onderstaand bericht en ja ik heb erop gereageerd. Ook nu is het oudjaar, net als het sprookje van het meisje met de zwavelstokjes. http://oogopblaricum.wordpress.com/2012/12/29/tussen-wal-en-schip/
    Groetjes vanuit de Eifel van een "Blaricumse" boerin met 15 opvangkatten :-)

    BeantwoordenVerwijderen